You need to login or register to bookmark/favorite this content.
Adıyaman Usulü Nefis Çiğ Köfte
Serves 4
Directions
Share
>
4-5 çay bardağı esmer köftelik bulgur (kişi sayınıza göre)
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
3 yemek kaşığı domates salçası
İsot (ne kadar acı olmasını istiyorsanız)
Pulbiber
Tuz (salçanın tuzluluğuna göre)
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
3-4 yemek kaşığı Nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı yada ayçiçek yağı
Yoğurma kabımıza bulgurumuzu ve ince doğranmış soğanımızı alıyoruz, soğan rendelenmeyecek bir kenara domatesi de doğruyoruz.
Ve ayrı bir kapta salça, isot, karabiber, pulbiber, kimyon, nar ekşisi ve 3-4 yemek kaşığı suyla karıştırıyoruz.
Bulgur ile soğanı bir süre yoğuruyoruz ardından domatesi ve isotu alıyoruz yoğuruyoruz kıvamı olunca sıkıp servis edebiliriz.
Not: Salçanın kıvamı rengine göre az yada çok koyabilirsiniz, ben hem zeytinyağı hemde ayçiçek yağı kullandım. İsteyen 1 diş sarımsakta koyabilir. Afiyet olsun 🌹
You are using a trial version of UserPro plugin. If you have purchased the plugin, please enter your purchase code to enable the full version. You can enter your purchase code here.